top of page
annie-spratt-GIK1tsETnXI-unsplash_edited.jpg

libra

Nga Sally Goddard Blythe

Do të ishte bukur të ndajmë diçka të tillë këtu"Studimi, shkrimi dhe shpërndarja e kërkimit tim ka qenë një nga kënaqësitë më të mëdha të jetës sime. Shpresoj që këto botime të bëjnë një ndryshim të qëndrueshëm në fushën e zhvillimit të fëmijëve".apo diçka si kjo..

Përmbajtja
* TIPAR:Publikimi më i ri
   1.  Lexuesi i Përgjithshëm
   2.Lexues profesional
   3.Lexues të përgjithshëm dhe profesionistë
hip
   4.Listimi kronologjik

Lidhjet për blerjen e librave drejtohen në faqet e internetit të botuesve, megjithëse librat mund të gjenden gjithashtu në Amazon dhe të tjera booksellers.  Disa tituj kanëështë përkthyer në gjuhë të tjera për shpërndarje në mbarë botën
DSC07113[86].jpg
Newest Release
Reflexes, Movement, Learning & Behaviour Analysing & unblocking Neuro-Motor immaturity by Sally Goddard Blythe

Jam i kënaqur me këtë libër të ri nga Sally Goddard, një autoritet dhe avokate e palodhur e rolit themelor të reflekseve të hershme në të mësuar. Shpjegimet e saj të qarta dhe koncize ndihmojnë në çmitizimin e shumë sjelljeve dhe vështirësive që shfaqin fëmijët gjatë zhvillimit të tyre. Lexuesit në kërkim të mënyrave për të maksimizuar aftësitë e fëmijës dhe për të lehtësuar gatishmërinë për shkollë do të përfitojnë shumë nga njohuritë dhe përvoja e gjerë e Sally. 

Ky është një libër 'duhet të lexohet' për prindërit, edukatorët dhe profesionistët e kujdesit ndaj fëmijëve të interesuar për një qasje 'nga poshtë lart' ndaj të mësuarit dhe që e shohin mirëqenien e fëmijës si çelësin për optimizimin e performancës së tyre.

Paul Madaule, Themelues i Qendrës së Dëgjimit, Toronto, autor i Kur dëgjimi vjen gjallë (1993, versioni i përditësuar i librit elektronik 2015)

 

Ofron një pasqyrë të lexueshme por gjithëpërfshirëse të reflekseve primitive dhe neonatale dhe kontrollit postural. Këto janë të integruara në mënyrë holistike në përshkrimet e shqisave njerëzore, strukturave nervore dhe sistemeve, së bashku me rëndësinë e tyre për vonesat e të mësuarit, çrregullimet dhe kushtet psikologjike. Ekspozitat dhe rekomandimet e saj bazohen në analizat empirike-shkencore, përvojën shumëvjeçare terapeutike dhe një simptomatologji fenomenologjike, duke u ofruar lexuesve nga një gamë e gjerë njohuritë e saj unike teorike dhe terapeutike mbi reflekset dhe të mësuarit.

Profesor i asociuar Sebastian Suggate, Universiteti i Jorkut

 

 

Reflexes, Movement, Learning & Behaviour Analysing & unblocking Neuro-Motor immaturity by Sally Goddard Blythe

Reflekset, Lëvizja, Mësimi dhe Sjellja

Duke analizuar dhe zhbllokuar
papjekuri neuro-motorike

NJOFTIM I RI!

Duke adresuar më shumë se 4 dekada kërkimesh në fushën e Edukimit Neuro-Zhvillues 

• Si ndikon papjekuria neuro-motore në bllokimet fizike, të sjelljes, të të mësuarit dhe emocional tek fëmijët dhe të rriturit
• Hulumtim pionier dhe i përditësuar se si reflekset primitive dhe posturale ndikojnë në të mësuarit dhe mirëqenien emocionale
• Pse zhvillimi fizik ka rëndësi për gatishmërinë në shkollë dhe suksesin në mësim
• Njohja e papjekurisë neuromotore - shenjat, simptomat dhe sjelljet
• Çfarë mund të bëhet? Studime të rasteve, ekzaminim, trajnim neuromotor, programe shqisore, këngë aksioni dhe lëvizje.

Në një kohë kur prindërit dhe profesionistët theksojnë dhe analizojnë gatishmërinë për shkollë dhe të mësuarit, por fëmijët janë më të ulurit në histori, Sally Goddard Blythe e ka vënë kalin përsëri përpara karrocës. Njohuria fizike dhe lëvizja kanë qenë gjithmonë kushërira e varfër e mësimit të duhur cerebral, deri më tani. Ky libër ofron një përmbledhje të shkëlqyer gjithëpërfshirëse të kësaj fushe në zhvillim.

Dr Aric Sigman, pedagog i edukimit për shëndetin e fëmijëve, autor i Getting Physical, fitues i Çmimit të Librit të Informacionit të The Times Educational Supplement.

 

 

Çdo ons e pasionit dhe përkushtimit të Sally Goddard Blythe në kërkimin e saj të gjatë në karrierë për të analizuar dhe zhbllokuar papjekurinë neuro-motorike është kapur në këtë libër. Është thelbësor lexim për këdo që dëshiron tablonë më të plotë të kësaj fushe të rëndësishme.

Mike Boulton, Profesor Emeritus i psikologjisë së fëmijëve në Universitetin e Chester.

Nëse e shihni një nxënës si vetëm një tru të transportuar nga një trup, është më shumë si të servisoni një motor makine pa kontrolluar frenat dhe gomat. Kjo mund të jetë mirë, por shpesh do të harxhoni karburant dhe herë pas here do të përplaseni. Sally është një nga ekspertët kryesorë për të kuptuar se si trupi dhe mendja punojnë së bashku, si të dalloni se ku ka një problem dhe më pas çfarë të bëni për të. Këto çështje nuk janë të thjeshta, por janë të rëndësishme për mijëra fëmijë.   Reflekset, Lëvizja, Mësimi dhe Sjellja do t'ju japin një burim gjithëpërfshirës për të punuar.

David Morgan, krijues i Sistemit Easyread dhe All Aboard Phonics.

1.  Lexues i përgjithshëm

Genera Readership

Lëvizni gjuhën e parë të fëmijës suaj

Si lëvizja dhe muzika ndihmojnë zhvillimin e trurit tek fëmijët e moshës 3-7 vjeç

Lëvizja, gjuha e parë e fëmijës suaj sfidon supozimet tona kryesore në lidhje me zhvillimin dhe të mësuarit e hershëm me një distilim të pasur të mençurisë shumëvjeçare dhe shkencës moderne. Në këtë libër të ri revolucionar, Sally Goddard Blythe i shmanget përshpejtimit politik-korrekt me fokusin e saj freskues në nevojat reale të fëmijëve të përshtatshme për moshën – në krahasim me ato që të rriturit e paduruar mendojnë se duhet të kenë.

Bazuar në qasjet e të mësuarit të të gjithë trupit të zhvilluara nga Sally Goddard Blythe dhe Michael Lazarev, Lëvizja, Gjuha e parë e fëmijës suaj na jep një pasqyrë thelbësore të rritjes së fëmijës nga mosha tre deri në shtatë vjeç. Ai shpjegon pse lëvizja dhe muzika janë thelbësore për zhvillimin dhe mësimin e shëndetshëm të trurit, dhe përfshin aktivitete të provuara dhe të testuara për të ndihmuar fëmijët të bëhen gati për shkollë. Sally përshkruan reflekset neonatale, se si fëmijët mësojnë me trupat e tyre dhe shpjegon rreziqet e fshehura të përshpejtimit të fëmijërisë.

Dy CD brenda librit përfshijnë 10 këngë nga Michael Lazarev  dhe ushtrimet e Goddard Blythe që ofrojnë muzikë kreative dhe të këndshme dhe aktivitete lëvizëse për të ndihmuar në zhvillimin e aftësive të koordinimit dhe gjuhës, ndërsa tregimet e rrëfyera të veprimit dhe çerdhe. inkurajoni fëmijët të lëvizin, të dëgjojnë dhe të mësojnë.

Ky burim i paçmuar është i përshtatshëm për t'u përdorur nga prindërit, ofruesit e çerdheve, mësuesit, mësuesit praktikantë, edukatorët e viteve të hershme, vizitorët shëndetësorë, pediatër, mësues me nevoja të veçanta dhe psikologë edukativë.

“Ky libër është thjesht thelbësor për të gjithë prindërit dhe edukatorët që me të vërtetë kujdesen për mirëqenien e fëmijëve dhe të ardhmen e njerëzimit”— Sylvie Hetu, Koordinatore Arsimore e Shoqatës Ndërkombëtare të Masazhit të Foshnjave (IAIM), Bashkëthemeluese e Programit Ndërkombëtar të Masazhit në Shkolla.

Movement your child's first language How movement and music assists brain development in children aged 3-7 years
Raising Happy Healthy children Why mothering matters/a fully-updated 2nd Ed of What Babies Really Need

Rritja e fëmijëve të lumtur të shëndetshëm

Pse ka rëndësi nëna
As featured in Juno magazine

Rritja e Fëmijëve të lumtur të shëndetshëm është një botim i dytë i përditësuar plotësisht i asaj që fëmijët dhe foshnjat kanë vërtet nevojë. Me informacione të reja të shtuara me kujdes, ky libër shqyrton vitet e hershme vendimtare nga këndvështrimi i një fëmije. Ai mbështetet në kërkimet më të fundit shkencore për të treguar se si vitet e para përcaktojnë mënyrën se si fëmijët zhvillohen, trupi dhe mendja, për pjesën tjetër të jetës së tyre.

Çelësat e këtij zhvillimi janë prindërit, dhe veçanërisht nënat. Një shoqëri që kujdeset vërtet për fëmijët e saj, thotë Sally Goddard Blythe, i vlerëson prindërit dhe u bën të mundur që ata të kalojnë kohë dhe të përfshihen aktivisht me fëmijët e tyre për të paktën dy vitet e para të jetës. Rritja e fëmijëve të lumtur të shëndetshëm paraqet një hulumtim bindës për të treguar se si marrëdhënia e një foshnje me nënën e saj ka një ndikim të qëndrueshëm dhe të thellë. Ndryshimet e fundit shoqërore, të tilla si amësia e vonuar, manipulimi i ekuilibrit punë/jetë, marrja e kufizuar e ushqyerjes me gji dhe përdorimi i pajisjeve dhe pajisjeve elektronike të foshnjës që zëvendësojnë prindërit, po ndërhyjnë në momentet kryesore të zhvillimit që janë thelbësore për mirëqenien në jetën e mëvonshme. Sally Goddard Blythe thotë: 'Ne kemi nevojë për një shoqëri që u jep fëmijëve prindërit e tyre dhe mbi të gjitha vlerëson mëmësinë në vitet e para.'

Përfshin:

 • Hulumtimi i fundit rreth zhvillimit para-konceptual, foshnjës dhe fëmijës.

 • Si ndryshimet sociale kanë shkaktuar një krizë në përvojën e fëmijërisë.

 • Vitet e hershme vendimtare dhe zhvillimi i fëmijës nga këndvështrimi i fëmijës

 • Si prindërit mund t'i japin fëmijës së tyre fillimin më të mirë në jetë.

 • Rëndësia e mëmësisë.

"U jep prindërve informacionin që u nevojitet për të rritur fëmijë të shëndetshëm, të ekuilibruar, elastikë... Mbi të gjitha tregon se ajo që foshnjave dhe fëmijëve u nevojitet vërtet është koha, dashuria dhe vëmendja e të rriturve të dashur në jetën e tyre."—Marie Peacock, ish kryetare e MAHM (Nënat në shtëpi kanë rëndësi), nga Parathënia

Gjeniu i Fëmijërisë Natyrore

Sekretet e fëmijëve të lulëzuar

Pesëdhjetë e pesë për qind e prindërve pranojnë se nuk i lexojnë kurrë fëmijës së tyre. Fëmijët e vegjël shikojnë 4,5 orë TV çdo ditë. Më shumë fëmijë janë obezë, hyjnë në shkollë me zhvillim të vonuar dhe kanë nevojë për arsim special. Kështu që Sally Goddard Blythe bazohet në neuroshkencën për të zbërthyer mençurinë e vjershave të çerdhes, duke luajtur lojëra tradicionale dhe tregime zanash për zhvillim të shëndetshëm të fëmijëve. Ajo shpjegon pse lëvizja ka rëndësi dhe si lojërat zhvillojnë aftësitë e fëmijëve në faza të ndryshme të zhvillimit. Ajo ofron një komplet fillestar me tregime, lojëra aksioni, këngë dhe vjersha.

“Sally Goddard Blythe është një frymëzim për numrin në rritje të njerëzve që e shohin një perspektivë të vërtetë 'zhvillimore holistike' si thelbësore për të kuptuar dhe mbështetur fëmijët e vegjël. Këtu do të gjeni virtytet e thjeshta të 'muzikës dhe lëvizjes' dhe mençurisë për rritjen e fëmijëve të lidhura me njohuritë më të fundit neuroshkencore për të treguar se pse mënyrat e modës së vjetër, parateknologjike shpesh e kishin të drejtë gjatë gjithë kohës. -Dr Richard House, Qendra Kërkimore për Edukimin Terapeutik, Universiteti Roehampton

The Genius of Natural Childhood Secrets of thriving children by Sally Goddard Blythe
The Well Balanced Child Movement and Early Learning by Sally Goddard Blythe

Fëmija i ekuilibruar mirë

Lëvizja dhe mësimi i hershëm

Fëmija i ekuilibruar mirë është një manifest i pasionuar për një qasje "të gjithë trupit" ndaj të mësuarit që integron trurin, shqisat, lëvizjen dhe lojën. Ky botim i rishikuar plotësisht përfshin një kapitull të ri me një histori dhe ushtrim lëvizjeje që prindërit mund ta përdorin për të ndihmuar fëmijët të arrijnë potencialin e tyre.

Ky burim praktik dhe frymëzues do t'i ndihmojë prindërit dhe edukatorët të kuptojnë:

 • pse lëvizja ka rëndësi

 • si muzika ndihmon zhvillimin e trurit

 • roli i të ushqyerit, truri dhe rritja e fëmijës

 • si t'i ndihmojmë fëmijët me probleme të të mësuarit dhe sjelljes

 • Early Morning by the Pond – ushtrime dhe lëvizje me fëmijët

“Goddard Rekomandimet e Blythe përfshijnë muzikën dhe këndimin, leximin, bisedën, ushqimin optimal dhe vaktet familjare. Në fakt, përfundon ajo, fëmijëria klasike e Enid Blyton, me pikniqe në fshat, vjersha për fëmijë dhe vaj të mëlçisë së merlucit, pati një punë të tmerrshme.-Kohet

"Një libër i fortë me mesazhe të rëndësishme për të mësuarit në vitet e hershme."- Mësuesi

"Një libër me titull madhështor dhe shumë informues i shkruar me mjeshtëri nga një terapist i përkushtuar."- Harold Levinson, MD; Drejtor i Qendrës Mjekësore Levinson për Paaftësitë në Mësim

Professional Readership

2. Lexues profesional

Vlerësimi i gatishmërisë neuromotore për shkollë

Testi Screening Zhvillimor INPP dhe Programi i Ndërhyrjes në Shkollë

Vlerësimi i gatishmërisë neuromotorike për të mësuar është një botim i rishikuar dhe i zgjeruar në thelb i një manuali trajnimi të themeluar prej kohësh INPP që është vërtetuar vazhdimisht në praktikë. Paketa përfshin teste për fëmijë, një program të lëvizjeve zhvillimore dhe informacion në lidhje me aksesin online në materialet e trajnimit me video të INPP.

 • Bazuar në modelin e provuar INPP për shqyrtimin dhe ndërhyrjen e zhvillimit neuromotor, i cili është unik në vlerësimin rigoroz në kërkime dhe praktikë

 • Zgjeron dhe rishikon një manual INPP i cili më parë ka qenë i disponueshëm vetëm për klientët trajnues dhe që është një gur themeli i qasjes së përgjithshme të INPP

 • Vë theksin tek zhvillimi fizik i fëmijëve dhe sesi aftësitë neuro-motore ofrojnë bazat për suksesin e të mësuarit.

 • Paketa përfshin bateri testesh për fëmijët më të vegjël dhe më të mëdhenj, një program lëvizjeje zhvillimore

 • Ky libër mund të mbështetet dhe përmirësohet nga materialet e trajnimit video të INPP dhe fletët e rezultateve, të disponueshme për blerje nga faqja e internetit e INPP

"Vlerësimi i gatishmërisë neuromotore për të mësuar nuk është aq shumë lexim para gjumit për personin laik, pasi është një manual shqyrtimi dhe ndërhyrjeje i prodhuar bukur për praktikuesit dhe profesionistët që punojnë me fëmijët e vegjël - një botim thelbësisht i rishikuar dhe i zgjeruar i versionit të krijuar prej kohësh dhe i vlerësuar me rigorozitet. Manuali i trajnimit INPP."Revista Nëna 2012

Assessing Neuromotor Readiness for School The INPP Developmental Screening Test and School Intervention Programme
Neuromotor Immaturity in Children and Adults The INPP Screening Test for Clinicians and Health Practitioners

Papjekuria neuromotore tek fëmijët dhe të rriturit

Testi Screening INPP për mjekët dhe mjekët shëndetësorë

I disponueshëm për profesionistët e kujdesit shëndetësor për herë të parë, ky libër përmban teste të provuara depistuese për të matur papjekurinë neuromotore tek fëmijët dhe të rriturit, në mënyrë që të sigurojë një bazë për referim dhe ndihmë.

 

 • Lejon praktikuesit të kontrollojnë për çrregullime të lëvizjes që mund të ndikojnë negativisht në performancën arsimore dhe funksionin emocional tek fëmijët dhe adoleshentët

 • Vlerëson rastet kur çrregullimet e lëvizjes tek të rriturit po ndikojnë në mendimet dhe sjelljen, si në çrregullimin e panikut

 • Ofron një qasje të re për profesionistët e kujdesit shëndetësor që vëzhgojnë reflekse aberrante në mungesë të një patologjie më serioze

 • Përfshin shënime të riprodhueshme dhe fletë vëzhgimi për praktikë dhe shërben si plotësues i përsosur për Vlerësimin e Gatishmërisë Neuromotore për të Mësuar

"Ky libër është një pikënisje e mirë për mjekët për vlerësimin e papjekurive neuromotore. Do t'ju ndihmojë të kuptoni statusin aktual neurologjik të pacientit tuaj dhe nevojën për vlerësim të mëtejshëm, terapi ose referim." Buletini i Fakultetit të Shtatzënisë dhe Pediatrisë së Kolegjit Mbretëror të Kiropraktikëve, Shkurt 2015

Neuromotor Immaturity In Children and Adults
General & Profesiona Readership

3. Lexues i Përgjithshëm & Profesional

Vëmendje, Balancë dhe Koordinim

ABC e suksesit në mësim

Një botim i përditësuar i manualit përfundimtar mbi bazën fizike të të mësuarit për profesionistët e përfshirë në edukimin dhe zhvillimin e fëmijëve, shkruar nga autori i respektuar i titujve të mirënjohur në këtë fushë.

 • Një përmbledhje gjithëpërfshirëse e marrëdhënies midis pjekurisë neuromotore dhe zhvillimit fizik në rezultatet e të mësuarit dhe sjelljen në fëmijëri dhe në jetën e mëvonshme

 • Eksploron pse reflekset e hershme janë të rëndësishme, funksionet e tyre në zhvillimin e hershëm, efektet e tyre në të mësuarit dhe sjelljen nëse mbahen, dhe efektet e mundshme në aspekte të tjera të zhvillimit

 • Sjell së bashku një grup njohurish të specializuara dhe e bën atë të aksesueshme për këdo që është i përfshirë në trajtimin e simptomave të vështirësive specifike të të mësuarit dhe problemeve emocionale.

 • Përfshin informacione të reja mbi rolin e sistemit vestibular në ankth dhe agorafobi, një kapitull të ri të rasteve studimore dhe një epilog që e vendos metodën INPP në një kontekst më të gjerë shkencor.

"[Një] libër i rëndësishëm... Ofron një pasqyrë të re në burimin e shumë problemeve të pakapshme që ndërhyjnë në të mësuarit efektiv... Shumë e rekomanduar."(Revista SEN, janar 2010)

Attention, Balance and Coordination The A.B.C. of Learning Success
Reflexes, Movement, Learning & Behaviour Analysing & unblocking Neuro-Motor immaturity by Sally Goddard Blythe

Jam i kënaqur me këtë libër të ri nga Sally Goddard, një autoritet dhe avokate e palodhur e rolit themelor të reflekseve të hershme në të mësuar. Shpjegimet e saj të qarta dhe koncize ndihmojnë në çmitizimin e shumë sjelljeve dhe vështirësive që shfaqin fëmijët gjatë zhvillimit të tyre. Lexuesit në kërkim të mënyrave për të maksimizuar aftësitë e fëmijës dhe për të lehtësuar gatishmërinë për shkollë do të përfitojnë shumë nga njohuritë dhe përvoja e gjerë e Sally. 

Ky është një libër 'duhet të lexohet' për prindërit, edukatorët dhe profesionistët e kujdesit ndaj fëmijëve të interesuar për një qasje 'nga poshtë lart' ndaj të mësuarit dhe që e shohin mirëqenien e fëmijës si çelësin për optimizimin e performancës së tyre.

Paul Madaule, Themelues i Qendrës së Dëgjimit, Toronto, autor i Kur dëgjimi vjen gjallë (1993, versioni i përditësuar i librit elektronik 2015)

 

Ofron një pasqyrë të lexueshme por gjithëpërfshirëse të reflekseve primitive dhe neonatale dhe kontrollit postural. Këto janë të integruara në mënyrë holistike në përshkrimet e shqisave njerëzore, strukturave nervore dhe sistemeve, së bashku me rëndësinë e tyre për vonesat e të mësuarit, çrregullimet dhe kushtet psikologjike. Ekspozitat dhe rekomandimet e saj bazohen në analizat empirike-shkencore, përvojën shumëvjeçare terapeutike dhe një simptomatologji fenomenologjike, duke u ofruar lexuesve nga një gamë e gjerë njohuritë e saj unike teorike dhe terapeutike mbi reflekset dhe të mësuarit.

Profesor i asociuar Sebastian Suggate, Universiteti i Jorkut

 

 

Reflexes, Movement, Learning & Behaviour Analysing & unblocking Neuro-Motor immaturity by Sally Goddard Blythe

Reflekset, Lëvizja, Mësimi dhe Sjellja

Duke analizuar dhe zhbllokuar
papjekuri neuro-motorike

NJOFTIM I RI!

Duke adresuar më shumë se 4 dekada kërkimesh në fushën e Edukimit Neuro-Zhvillues 

• Si ndikon papjekuria neuro-motore në bllokimet fizike, të sjelljes, të të mësuarit dhe emocional tek fëmijët dhe të rriturit
• Hulumtim pionier dhe i përditësuar se si reflekset primitive dhe posturale ndikojnë në të mësuarit dhe mirëqenien emocionale
• Pse zhvillimi fizik ka rëndësi për gatishmërinë në shkollë dhe suksesin në mësim
• Njohja e papjekurisë neuromotore - shenjat, simptomat dhe sjelljet
• Çfarë mund të bëhet? Studime të rasteve, ekzaminim, trajnim neuromotor, programe shqisore, këngë aksioni dhe lëvizje.

Në një kohë kur prindërit dhe profesionistët theksojnë dhe analizojnë gatishmërinë për shkollë dhe të mësuarit, por fëmijët janë më të ulurit në histori, Sally Goddard Blythe e ka vënë kalin përsëri përpara karrocës. Njohuria fizike dhe lëvizja kanë qenë gjithmonë kushërira e varfër e mësimit të duhur cerebral, deri më tani. Ky libër ofron një përmbledhje të shkëlqyer gjithëpërfshirëse të kësaj fushe në zhvillim.

Dr Aric Sigman, pedagog i edukimit për shëndetin e fëmijëve, autor i Getting Physical, fitues i Çmimit të Librit të Informacionit të The Times Educational Supplement.

 

 

Çdo ons e pasionit dhe përkushtimit të Sally Goddard Blythe në kërkimin e saj të gjatë në karrierë për të analizuar dhe zhbllokuar papjekurinë neuro-motorike është kapur në këtë libër. Është thelbësor lexim për këdo që dëshiron tablonë më të plotë të kësaj fushe të rëndësishme.

Mike Boulton, Profesor Emeritus i psikologjisë së fëmijëve në Universitetin e Chester.

Nëse e shihni një nxënës si vetëm një tru të transportuar nga një trup, është më shumë si të servisoni një motor makine pa kontrolluar frenat dhe gomat. Kjo mund të jetë mirë, por shpesh do të harxhoni karburant dhe herë pas here do të përplaseni. Sally është një nga ekspertët kryesorë për të kuptuar se si trupi dhe mendja punojnë së bashku, si të dalloni se ku ka një problem dhe më pas çfarë të bëni për të. Këto çështje nuk janë të thjeshta, por janë të rëndësishme për mijëra fëmijë.   Reflekset, Lëvizja, Mësimi dhe Sjellja do t'ju japin një burim gjithëpërfshirës për të punuar.

David Morgan, krijues i Sistemit Easyread dhe All Aboard Phonics.

Chronological listing

Listimi kronologjik

Dritarja e mësuesit në mendjen e fëmijës. 1996     _cc781905-5cde-3194-bb3b-nga printimi 138d_bad)

Shtypi i Fern Ridge. Eugjeni, OR.

Reflekset, mësimi dhe sjellja. 2002          _cc781905-5cde-3194 -bb3b-136bad5cf58d_           _cc781905 -5cde-3194-bb3b-136bad5cf58d_ (pa shtypur)

Shtypi i Fern Ridge. Eugjeni. OSE.

Fëmija i ekuilibruar mirë

Hawthorn Press.  Stroud.

Çfarë vërtet kanë nevojë foshnjat dhe fëmijët. 2008          _cc781905-5cde-3194 -bb3b-136bad5cf58d_ (pa shtypur)

Hawthorn Press.  Stroud.

Balancimi dhe koordinimi i vëmendjes.  ABC e suksesit në mësim. 2009 dhe 2017

Wiley-Blackwell.  Chichester.

Gjeniu i fëmijërisë natyrore. 2011.

Hawthorn Press. Stroud.

Vlerësimi i gatishmërisë neuromotore për të mësuar.  Testi i shqyrtimit zhvillimor INPP dhe programi i ndërhyrjes në shkollë. 2012.

Wiley-Blackwell.  Chichester.

Papjekuria neuromotore tek fëmijët dhe të rriturit.  Testi i depistimit INPP për mjekët dhe praktikuesit shëndetësorë. 2014

Wiley-Blackwell.  Chichester.

Rritja e fëmijëve të lumtur të shëndetshëm.  Pse ka rëndësi nëna. 2017.

Hawthorn Press. Stroud.

Lëvizni gjuhën e parë të fëmijës suaj.2018.

Hawthorn Press.  Stroud.

Reflekset, Lëvizja, Të mësuarit dhe Sjellja. 2023

Hawthorn Press.  Stroud.

bottom of page