top of page
vasilina-sirotina-KYGNnKiPhtg-unsplash_edited.jpg

Artikuj të publikuar

Sheshi i parë i lojërave të foshnjës
Revista You and Your Baby 1998

 

Cituar në:Fëmijëve të shkollës fillore u mohuan aftësitë bazë të të mësuarit
Artikull nga Lucien Jenkins. Mësues muzike. Prill 1998.

 

Muzika ka rëndësi
Mësues muzike. shtator 1998

 

Pse Lëvizja ka rëndësi për fëmijën tuaj
Prind natyral. janar 1999

 

Cituar në:Një veprim delikat balancues.  Fëmijët e ngathët mund të ndihmohen me kalimin e kohës.
Artikull nga Celestria Noel. Kohet. 3.7. 99

 

Hapat e parë drejt A,B,C më të rëndësishme.
Shtojca Times Education. janar 2000.

 

Pse fëmijët tanë rrotullohen dhe bien
Revista First Steps (Australi). Çështja 13.

 

Në lavdërim të këngës dhe vallëzimit
Shtojca Times Education

 

Mendja dhe Trupi
Bota e çerdheve. 15.6.00.

 

Akti balancues për kontroll më të mirë të trupit
Times Education Supplement 7.12.01.

 

Sjelljet e tavolinës për një komb me tuba.

TES. 9 mars 2001.

 

Cituar në:Përparim i paqëndrueshëm. A mund të parandalojë vërtet disleksinë stërvitja në klasë?”
Artikull nga Phil Revell. Ruajtësi.16.7.02.

 

Vëmendje, Balancë dhe Koordinim
(Sally Goddard Blythe)
Fëmijë të Veçantë, Janar 2003

 

Cituar në:Kthehu në fëmijëri
Artikull nga Stephanie Northern. Shtojca Times Education. 11.6.04

Mësuesi i parë i fëmijës suaj

Koha e lojës nuk është opsionale
Shtojca Times Education

 

Reflektime të funksionimit të trurit-trupit
Medical Veritas 2:562-566. dhjetor 2005

 

Transkripti i një interviste në radio me Sally Goddard Blythe për AutismOne Radio
Medical Veritas, Dhjetor 2005

 

Cituar në:Një rrugë rrethore drejt rimëkëmbjes
Daily Telegraph, 28.7. 2005

 

Rëndësia e tingullit për të dëgjuar brenda
Dosja e Koordinatorëve për Nevoja të Veçanta, maj 2005

 

Aftësitë motorike nxisin suksesin
Times Educational Supplement, prill 2005

 

Faktorët disekues në çrregullimet e spektrit autik
Veritas Mjekësore. Vëllimi 3/2006. 786-795

.

Çlirimi i inteligjencës përmes lëvizjes
Dosja e Koordinatorëve për Nevoja të Veçanta, Janar 2005

Teoria cerebellar nuk duhet të zbritet në përgjigje të strategjisë agresive të marketingut
Disleksia Online Journal

 

Humbur në Arsim - Identifikimi dhe Ndihma për Fëmijën që nuk Arritet
shkurt 2005

 

Dita e Sportit - Argëtim për të gjithë?
Shtojca Times Education

 

Muzika dhe edukimi fizik janë nevoja parësore
Gazeta Ndërkombëtare Montessori. korrik-shtator 2006.

 

Fëmijët kanë nevojë për lojë
Letër për The Independent 14.9.2006

 

Shkrim-leximi i lindur nga edukimi fizik
Times Education Supplement.7.9.07.

 

Çfarë kanë nevojë foshnjat
Revista First Steps (Australi). Numri 59. 2008

 

Për të qenë të shkolluar, fëmijët duhet të jenë të aftë
Letër për The Times 25.7.2008

 

Ndikimi i medias elektronike (Ekstrakt nga “Çfarë kanë vërtet nevojë foshnjat dhe fëmijët”)
Montessori International Journal Vera 2008

Shumë fëmijëve u mungojnë aftësitë motorike të nevojshme për të mësuar, thotë studimi i ri

Edukator i viteve të hershme (EYE)  tetor 2019.

 

Trupi mëson gjithashtu: Si lidhja tru-trup ndihmon për të vendosur rrugët kryesore të mendjes

Vetë & Shoqëria Vëllimi 48 Nr. 2 Vjeshtë 2020

 

Fëmijët mund të mos jenë 'fizikisht' gati për të filluar shkollën

 Nursery World. E mërkurë, 10 Mars 2021

 

Ndjenja me sy

Revista AHPb për Vetë & Shoqërinë | Nr. 9, 2022

bottom of page